Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mackós Kuckó 2010

2010.09.20

Foglalkozásvezetőként Csepelen már több alkalommal is részt vettem a Fesztiválon. Sosem értettem, hogy nálunk, a XX. kerületben miért nincsen ilyen rendezvény. Végül kiderült, hogy ehhez nem kell más, csak valaki, aki szívesen - és persze teljesen ingyen - megszervezi.

Így történt, hogy 2009. nyarán jelentkeztem Mesőnél, a Fesztivál főszervezőjénél, és szeptemberben már ott ültem az első Start találkozón, ahol Meső, és a már tapasztaltabb rendezők elindítottak a szervezés rögös útján. Ötletekkel teli tarisznyával tértem haza, majd nekiláttam a munkának. És akkor rájöttem, hogy ez egy ici-picit nehezebb, mint gondoltam.

Ekkor hívtam fel egyik nagyon kedves ismerősömet, aki egyébként tanárom, majd később kollegám is volt, és akinél jobb, tapasztaltabb, profibb rendezvényszervezőt nem igazán ismerek. Azonnal behívott magához, és elmondta mit, hogyan, mikor, kivel, mennyit, hányszor és mivel. Azt hiszem, Ecsedi Nagy Andrea nélkül feladtam volna. Nagyon hálás vagyok neki!

Ezután kezdődött el az igazi munka. Sorban felkerestem mindenkit. Ötleteltünk, egyeztettünk, tervezgettünk. Majd jött a "hideg zuhany". Kiderült, hogy egyetlen fillér nélkül kell megvalósítanom a terveimet. Fájó szívvel, de lemondtam a pénzt igénylő programokat - egy kivételével. Bíztam benne, hogy történik majd valami csoda. Nagyon sok támogatót találtam, akik ajándékokkal, a helyszínek biztosításával, a programok rendezésével, szórólap készítésével segítették a munkát. De pénz, az nem volt.

Végül elérkezett május másodika.

Sorra jöttek a programok, napról napra, melyekről részletesen is olvashattok, és képeket is találtok a mackoskucko.hu/szuleteshete.html oldalon.

 

És péntek délután jött a csoda. Csöngött a telefon. A kerületben működő MYRA Autójavító Műhely keresett meg. "Hallottunk a rendezvényről. Miben segíthetünk?" Így menekült meg az utolsó pillanatban a záró rendezvényünk...

És elérkezett a vasárnap. A Fesztivál utolsó napja. Délután öt órakor a kerületi Baross Óvoda zeneovis csoportja nyitotta meg az első pesterzsébeti Születés Hete Fesztivál záró rendezvényét, a Táncházat. Az ovisok műsora után kapták meg ajándékukat a Baba született című pályázat nyertesei, és a legjobb családi képet beküldő résztvevők. Itt értékeltük a héten zajló macigyűjtő versenyt is. A családok a Fesztivál minden programján egy-egy macis matricát kaptak, melyeket a pontgyűjtő lapjukra ragasztottak. Magam sem akartam elhinni, amikor megláttam, hogy három családnak sikerült egy hét alatt 11 matricát összegyűjteni. Az ajándékként kiosztott játékokat, babaápolási termékeket és törzsvásárlói kártyákat a Zsofix bababoltnak, a gyönyörű üvegmandalákat Füzi Orsolya mandalafestőnek köszönhetjük. A macis pólókat és az ajándék foglalkozásokat, valamint a Kerekítő könyvet a Mackóskuckó ajánlotta fel a nyerteseknek.
Az ajándékok kiosztása után következett a Táncház. Az Üsztürü együttessel másfél órán keresztül rophattuk a táncot a MYRA Autójavító Műhely jóvoltából.

Így zajlott le a hetünk. Bár a szervezés alatt sokszor bántam, hogy elvállaltam, többször elmondtam, hogy soha többet nem csinálom, rengeteg akadályba, elutasításba ütköztem, így utólag azt gondolom, hogy mindez nem volt hiábavaló. Ha ilyen árat kell fizetnem ahhoz, hogy létrejöjjön a Fesztivál, akkor is megéri.

A 25 pesterzsébeti rendezvénynek összesen 403 látogatója volt, akik úgy tűnt, mind jól érzik magukat. Öröm volt látni a gyermekek mosolyát, az anyukák lelkesedését, az apukák örömét.

Remélem, hogy az első pesterzsébeti Születés Hete Fesztivál nem csak számomra volt felejthetetlen élmény! És, bár néhány hete azt mondtam, soha többé, már elkezdtem tervezni a jövő évi programot. A Mackóskuckó 2011-ben is szeretettel vár mindenkit a Születés Hete Fesztivál pesterzsébeti programjaira!

Kovácsné Juhos Orsolya
a pesterzsébeti programok szervezője
www.mackoskucko.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.